Metoprolol hipertenzije,

Metoprolol

Djelovanje[ uredi VE uredi ] To je selektivni blokator beta1-adrenergičkih receptora u srcu. Snižava povišeni arterijski tlak i srčanu frekvenciju, a smanjuje također minutni volumen srca i koncentraciju renina u serumu.

metoprolol hipertenzije lavande od hipertenzije

Metoprolol ne blokira beta2-receptore i zbog visoke selektivnosti smanjuje rizik od nastanka opstruktivnih respiratornih simptoma. Ne stabilizira staničnu membranu pa je manji rizik od ometanja rada srčanog mišića.

U usporedbi s neselektivnim beta metoprolol hipertenzije, metoprolol u manjoj mjeri smanjuje periferni protok, manje blokira simpatičku reakciju metoprolol hipertenzije hipoglikemiju i manje ometa toleranciju glukoze.

Tijekom liječenja metoprololom ne dolazi do metoprolol hipertenzije ravnoteže elektrolita. Primjena[ uredi VE uredi ] Koristi se u liječenju svih vrsta hipertenzijaangine pectorisaritmija supraventrikulske tahiaritmijeu stanju nakon preboljelog infarkta srca u hemodinamski stabilnih bolesnikau dopunskom liječenju tireotoksikoze te za sprječavanje migrene.

metoprolol hipertenzije

Djelotvorna dnevna metoprolol hipertenzije iznosi mg. Metoprolol ne bi smjeli koristiti pacijenti koji boluju od AV-bloka II.

što moderna medicina za hipertenziju hipertenzija topla voda

Ne smije se primjenjivati niti kod metoprolol hipertenzije šoka. Nuspojave[ uredi VE uredi ] Unatoč selektivnosti metoprolola potreban je oprez pri liječenju bolesnika s bronhijalnom astmom.

  • ACE inhibitori djeluju tako da pomažu širenje krvnih žila, čime olakšavaju srcu da kroz njih pumpa krv.
  • Metoprolol - Wikipedia
  • Betaloc ZOK 50 mg tablete s produljenim oslobađanjem — Mediately Baza Lijekova
  • Metoprolol – Wikipedija

Kod takvih pacijenata se obično preporuča istodobna primjena beta2-agonista kao što je salbutamol. Također, oprez je potreban u dijabetičara i pacijenata s tireotoksikozom.

osteochondrosis uzrokuje hipertenzija

Moguće metoprolol hipertenzije metoprolol hipertenzije umoromaglica, depresijasmetenost, glavobolja, nesanica, mučnina i povraćanje, bradikardija, hladni ekstremiteti, palpitacijezastojno popuštanje srca, periferni otoci, hipotenzija te bronhospazam i dispneja. Napomena: Ovaj tekst ili metoprolol hipertenzije njegov dio je preuzet s nekoć aktivnih danas ugaslih internetskih stranica Farmakologija.

Vidi Dozvola Farmakologija.

leo bokeria hipertenzije

Važne informacije