Čili hipertenzija

Moglo bi vas zanimati

Ljute paprike snižavaju krvni tlak Autor: Net. Znanstvenici su ustanovili da sastojak paprike koji joj daje ljutinu — kapsaicin — opušta krvne žile.

Volite ljutu hranu?

Štakori s visokim tlakom koji su hranjeni namirnicama bogatim kapsaicinom na kraju su imali niži tlak, pokazala je studija Trećeg vojnog medicinskog sveučilišta u Kini, objavljena u časopisu Cell Metabolism.

Sastojci djeluju tako da aktiviraju receptore u čili hipertenzija krvnih žila.

To dovodi do povećane proizvodnje čili hipertenzija oksida, molekule koja štiti krvne žile od upala i oštećenja. Ovo nije prva studija čili hipertenzija je proučavala čili hipertenzija između kapsaicina i nižeg krvnog tlaka, no prijašnje su se koncentrirale na kratkotrajno izlaganje, a ne na dugotrajnu terapiju.

Izljevi bijesa kod djece: Što bi trebali, a što nikako ne smijete raditi kada dođe do tantruma Povišeni krvni tlak postaje sve češća bolest današnjice.

Koliko je čili paprika potrebno pojesti na dan da bismo postigli željeni učinak? Znanstvenici kažu da za to trebaju provesti dodatna istraživanja na ljudima.

Profesor Zhiming Zhu, voditelj istraživanja, napominje da visok čili hipertenzija ima više od 20 posto stanovnika sjeverozapadne Kine, za razliku od 10 do 14 posto u jugozapadnom dijelu zemlje, u kojem ljudi jedu dosta ljute hrane.

Važne informacije