Smanjenju hipertenzije, Hipertenzija

Visoki krvni tlak - Liječenje pregled uzroci alternativne metode

hipertenzija je lijek

U novije vrijeme počele su se preporučivati niže vrijednosti krvnog tlaka kao ciljanog smanjenju hipertenzije u smanjenju hipertenzije hipertenzije. Takve preporuke mogle su se čuti od stručnjaka za hipertenziju koji sudjeluju u pisanju smjernica za liječenje.

Stoga zdrav životni stil, uključujući pravilnu prehranu, treba činiti značajan dio terapije, ali i prevencije ove bolesti.

Međutim, taj pristup nije dokazan. U ovom Cochrane sustavnom pregledu analizirana je literatura kako bi se pronašli svi klinički pokusi smanjenju hipertenzije kjima je ispitano jesu li niže ciljane vrijednosti krvnog tlaka bolje nego standardne ciljane vrijednosti krvnog tlaka. Analizirano smanjenju hipertenzije 7 studija u kojima je sudjelovalo ukupno više od Korištenje više lijekova za postizanje niže ciljane vrijednosti krvnog tlaka zaista je postiglo umjerena smanjenja krvnog tlaka.

smanjenju hipertenzije

Međutim, ta strategija smanjenju hipertenzije produljila preživljenje ili smanjila stopu srčanih udara, moždanih udara ili zatajenje bubrega. Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Livia Puljak Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta smanjenju hipertenzije Cochrane sažetaka.

Uključite smanjenju hipertenzije u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

smanjenju hipertenzije hipertenzija pomiješa potpuno

Važne informacije