Midlife hipertenzija. Zlostavljanje u djetinjstvu može povećati rizik od karcinoma kasnije u životu

midlife hipertenzija

Zlostavljanje u djetinjstvu može povećati rizik od karcinoma kasnije hipertenzija je bolest povezana životu Jacinta Vuković, dr. Marijana Oremuš, dr.

midlife hipertenzija izolirana hipertenzija u ranoj dobi

Zlostavljanje u djetinjstvu može povećati rizik za razvoj karcinoma midlife hipertenzija u životu, a ta povezanost je posebno značajna u slučajevima kada majke zlostavljaju kćeri, odnosno kada očevi zlostavljaju sinove objavljeno je u časopisu Journal of Aging and Health. Ovim se istraživanjem željela podići svijest midlife hipertenzija o povezanosti stresnih situacija u djetinjstvu s malignim bolestima u odrasloj dobi, te pomoći zdravstvenoj zajednici, socijalnim službama, službama koje skrbe o žrtvama zlostavljanja kao i roditeljima, odgojiteljima i svima koji su na bilo koji način uključeni u život i odgoj djeteta.

Nesretno djetinjstvo povezano je s rizikom za nastanak karcinoma i kod muškaraca i kod žena, nalazi pokazuju da se muškarci i žene različito nose sa stresovima midlife hipertenzija djetinjstva.

midlife hipertenzija hipertenzija hipertenzija 1 i 2 stupnja

Da bi bolje razumjeli učinak zlostavljanja u djetinjstvu na nastanak karcinoma u odrasloj dobi, istraživači su procjenjivali midlife hipertenzija čimbenike, uključujući način života te socio-ekonomske i psihosocijalne čimbenike.

U istraživanju su midlife hipertenzija longitudinalni podatci National Survey of Midlife Development.

određivanje da li je hipertenzija ekg druga grupa od hipertenzije

Nizom logističkih regresija provedenih na muškoj i ženskoj populaciji istraživači su pokušali odgovoriti na pitanje da li je učinak nesretnog djetinjstva na pojavu karcinoma u odrasloj dobi kumulativan ili specifičan za određenu vrstu ili profil nesreće. Žene su češće živjele u domaćinstvu bez muškarca, češće su zlostavljane od strane majke i češće su midlife hipertenzija lošeg mentalnog zdravlja do svoje šesnaeste godine. Muškarci su češće bili izloženi roditeljskom zlostavljanju, a češće su fizički midlife hipertenzija emocionalno zlostavljanji od strane oca.

zob za hipertenziju hipertenzija bilo nestati

Važne informacije