Melatonin hipertenzije, NAJNOVIJA STUDIJA Melatonin rješava nesanicu osobama s visokim tlakom - Jutarnji List

melatonin hipertenzije

melatonin hipertenzije

Melatonin hipertenzije smanjuje smetnje spavanja u hipertenzivnih bolesnika Melatonin može značajno ublažiti smetnje spavanja u hipertenzivnih bolesnika koji se liječe beta blokatorima, zaključak je dvostruko slijepog, placebo kontroliranog kliničkog istraživanja koje je prezentirano sredinom lipnja na Rezultati studije mogli bi biti važni i za druge bolesnike koji se liječe beta blokatorima kao i osobama koje imaju manjak melatonina zbog nekih drugih razloga, kao npr.

Procjenjuje se da u SAD-u melatonin hipertenzije 2 milijuna ljudi liječi beta blokatorima i to ne samo zbog hipertenziju već i zbog aritmija, angine pectoris, nakon srčanog udara, kod kongestivnog srčanog zatajenja, migrene, post-traumatskog stresnog poremećaja i generaliziranog anksioznog poremećaja. Prijašnja istraživanja su pokazala da atenolol u uobičajenoj dozi značajno smanjuje noćnu melatonin hipertenzije melatonina u inače zdravih ljudi.

melatonin hipertenzije

Također, bolesnici s ozljedom leđne moždine u cervikalnom dijelu ne proizvode mleatonin. Melatonin u dozi od plućna hipertenzija mg može vratiti kvalitetu sna u bolesnika koji se liječe beta blokatorima ili kod bolesnika s ozljedom kralježnice.

Melatonin Melatonin Melatonin N-acetilmetoksitriptaminhormon je kojeg stvara epifiza, mala melatonin hipertenzije u sredini mozga. Već dugo se zna da je melatonin regulator dnevno-noćnog ritma i da njegovo izlučivanje ovisi o izmjenjivanju dana i noći. Melatonin se isključivo i samo luči za vrijeme noći i tame, a kao poticaj za lučenje je boravak preko dana na sunčevom svijetlu.

Kliničko istraživanje provedeno je na 15 hipertenzivnih bolesnika u dobi od 45 do 64 godina 9 žena koji su u terapiji dobivali atenolol ili metoprolol. Iz istraživanja su isključeni sve bolesnici s nekim drugim bolestima, uključujući i poremećaj spavanja.

melatonin hipertenzije hipertenzija korak stupanj

Ispitanici su se morali dva tjedna prije istraživanja i tijekom istraživanja melatonin hipertenzije od uzimanja alkohola, nikotina, kofeina i nekih drugih lijekova. Ispitanici su randomizirani u dvije skupine, ispitivana skupina je dobivala 2,5 mg melatonina, a kontrolna placebo jedan sat prije spavanja tijekom 3 do 4 tjedna.

Ispitanici su za vrijeme studije morali provesti melatonin hipertenzije sati u krevetu.

Melatonin pomaze protiv nesanice kod pacijenata s visokim krvnim melatonin hipertenzije Cetvrtak, 4. U istrazivanju, objavljenom u listopadskom izdanju casopisa Sleep, osobe koje su uzimale terapiju zbog visokog krvnog tlaka, odnosno hipertenzije, te takodjer uzimale melatonin, dulje su spavale, brze zaspale i imale mirniji san nego osobe koje su uzimale neaktivni placebo. Iako je uzorak u ovom istrazivanju bio manji, rezultati su vrlo jasni.

Istraživači su objasnili da navedena doza od 2,5 mg omogućava održavanje fiziološke razine melatonina tijekom 6 do 8 sati, što omogućuje osmosatno spavanje. Kao glavne mjere ishoda liječenja melatonin hipertenzije su: razlika u ukupnom vremenu spavanja u odnosu melatonin hipertenzije početne vrijednosti, učinkovitost spavanja melatonin hipertenzije vrijeme uspavljivanja.

U svim parametrima ispitanici liječeni melatoninom su bili bolji od kontrolne skupine.

Beta-blokatori se propisuju za liječenje niza zdravstvenih problema, a najčešće su propisivani lijekovi za hipertenziju.

Melatonin je značajno poboljšao ukupno trajanje spavanja u odnosu na placebo minuta vs. Melatonin se ovim pilot istraživanjem pokazao kao sigurna alternativa hipnoticima. Do sada nisu zabilježene nuspojave nakon dugotrajnog uzimanja melatonina.

Važne informacije