Masaža hipertenzija

masaža hipertenzija

masaža hipertenzija majka i maćeha hipertenzije

Odgovor na ovo pitanje bi na prvi pogled mogao da bude pozitivan, jer klasične masaže pospješuju rad srca, ubrzavaju protok krvi 5 do 8 puta… Na sreću hipertoničara sve nade, ipak, nisu potonule! Riječ je o masaži koja masaža hipertenzija masaža hipertenzija lagano i postupno opuštanje tijela i izbjegavanje brzih i energičnih pokreta, ali toj terapiji mora da prethodi masaža hipertenzija sa specijalistom kardiologom — objašnjava Peđa Filipović, viši fizioterapeut i učitelj masaže iz Beograda.

Na početku masaže pacijentove noge su polusavijene u koljenima, a terapeut počinje da masira stomak u smjeru kazaljke na satu da bi opustio velike krvne sudove i pospješio rad limfnih stabala. Poslije na red dolaze mišići grudnog koša i grudna kost.

masaža hipertenzija

S obzirom na to da je napetost najčešće skoncentrisana u trapezastom masaža hipertenzija povezuje vrat i ramenaterapeut mu posvećuje posebnu pažnju, kao i bolnim tačkama na sredini ramena, dok masaža mišića vrata i bočnih pršljenova masaža hipertenzija opuštanje masaža hipertenzija krvnih sudova i snižava pritisak.

Izuzetnu pažnju terapeut mora da posveti akupresuri tačaka meridijana debelog crijeva sa masaža hipertenzija strane lakatnog pregiba i na spoju palca i kažiprstamasaži nogu, koja podstiče diuretski efekat meridijan bubrega protiče kroz masaža hipertenzija stranu nogedok se pospješivanje rada bubrega postiže pritiskom na refleksne tačke na sredini tabana. Izuzetno važan dio anti-hipertenzivnog programa obuhvata masaža leđa.

masaža hipertenzija

Terapeut blagim pokretima masira lopatični region i rameni pojas, dok masaža mišića uz kičmeni stub energetski opušta i usaglašava rad unutrašnjih organa. U 50 ml bademovog ulja sipajte po 5 kapi lavande i žalfije i 10 kapi bergamota Masaža hipertenzija 50 ml susamovog ulja sipajte 7 kapi ulja majorana, 5 kapi kamilice i 7 kapi lavande ČAJ OD GLOGA Potopite suhe cvjetove i bobice crvenog gloga u vruću vodu i, ostavite minuta i pijte poslije masaže Kapi valerijane se također preporučuje poslije masaže za opuštanje i ublažavanje prekomjernog stresa Slušajte omiljenu muziku, jer je poznato da muzikoterapija obara visok pritisak.

adamova jabučica recept za hipertenziju

Važne informacije