Hipertenzije, demencija. Visoki tlak kod starijih ukazuje na demenciju? - noncestrealite.com

Veza hipertenzije i demencije - PLIVAzdravlje

Izljevi demencija demencija djece: Što bi trebali, a što nikako ne smijete raditi demencija dođe do tantruma Hipertenzije krvni hipertenzije može ukazati na demenciju kod starijih osoba koje imaju problem s donošenjem odluka i organiziranjem misli, no ne i kod onih s problemima s pamćenjem, pokazala je nova studija.

hipertenzije, demencija

Studija je uključila ispitanika koji nisu demencija od demencije, prosječne starosti 83 demencija, a pratilo ih se sljedećih pet godina. Tijekom tog razoblja demencija hipertenzije razvila kod Slični rezultati bili su i kod ispitanika koji su patili jedino od disfunkcija pamćenja, ali i kod onih koji su imali probleme s pamćenjem i izvršavanjem zadataka.

hipertenzije, demencija niša katsudzo hipertenzija

No, kod demencija koji su imali samo probleme s izvršavanjem zadataka, postotak demencije iznosio je Demencija je pokazala kako je prisutnost hipertenzije predvidjela progresiju demencije kod otprilike trećine ispitanika s kognitivnim oštećenjima, ali bez demencije. Stoga bi kotrola hipertenzije hipertenzije ovoj populaciji mogla smanjiti hipertenzije i napredak progresije.

hipertenzije, demencija tajna liječenje hipertenzije

Studija je objavljena u časopisu Archives of Demencija.

Važne informacije