Hipertenzija standardni, Točke od hipertenzije ,standardni recepti za liječenje hipertenzije

Vjetrovi i. Ove dvije nove trostruke. Ispitivani lijek: standardna terapija.

U novije vrijeme počele su se preporučivati niže vrijednosti krvnog tlaka kao ciljanog tlaka u liječenju hipertenzije. Takve preporuke mogle su se čuti od stručnjaka za hipertenziju koji sudjeluju u pisanju smjernica za liječenje.

Osobe kojima je dijagnosticirana hipertenzija, u dogovoru sa svojim izabranim liječnikom, kod kuće često mjere tlak. To je posebno važno kod uvođenja ili promjene terapije, kada se tlak mjeri i po nekoliko puta na dan, ali i kasnije kada se redovito mjerenje preporuča u rjeđim intervalima.

Međutim, taj pristup nije dokazan. U ovom Cochrane sustavnom pregledu analizirana je literatura kako bi se pronašli svi klinički pokusi u kjima je ispitano jesu li niže ciljane vrijednosti krvnog tlaka bolje nego standardne ciljane vrijednosti krvnog tlaka.

Povisen krvni pritisak - Hipertenzija

Analizirano je 7 studija u kojima je sudjelovalo ukupno više od Korištenje više hipertenzija standardni za postizanje niže ciljane vrijednosti hipertenzija standardni tlaka zaista je postiglo umjerena smanjenja krvnog tlaka. Međutim, ta strategija nije produljila preživljenje ili smanjila stopu srčanih udara, moždanih udara ili zatajenje hipertenzija standardni.

Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Prevela: Livia Puljak Ovaj sažetak preveden je u okviru hipertenzija standardni projekta prevođenja Cochrane sažetaka.

U nastavku otkrijte koje akupresurne točke imaju najsnažniji učinak kod hipertenzije. Odaberite nekoliko točaka na koje ćete djelovati pritiskom u trajanju od 1 minute. Dok ih stimulirate, duboko dišite.

Uključite se u projekt i pomozite nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

Važne informacije