Hipertenzija dijete, Krvni tlak kod djece

hipertenzija dijete

hipertenzija dijete administracija hipertenzije

Upišite riječi Lijekovi za visoki hipertenzija dijete tlak kod djece Hipertenzija visoki krvni tlak povećava rizik od srčanih bolesti, moždanog udara i zatajenja bubrega. Učestalost hipertenzije kod djece se povećava.

hipertenzija dijete ambulanta tableta za hipertenziju

Značajni udio djece s hipertenzijom zahtijeva lijekove kako bi se smanjio krvni tlak te se lijekovi kod djece posljednjih godina značajno više koriste. Ovaj Cochrane sustavni pregled uključio je 21 studiju koje su uključivale djece, koje su procjenjivale različite lijekove za snižavanje krvnog tlaka u djece s hipertenzijom. Dokazi se hipertenzija dijete na literaturi hipertenzija dijete do listopada hipertenzija dijete Većina studija su bile jako kratke s hipertenzija dijete trajanjem od sedam tjedana.

dijeta broj 10, s izbornika hipertenzije hipertenzija zbog pretilosti

Studije su bile varijabilne kvalitete i većinom ih je financirala industrija. Nisu sve studije uspoređivale učinak lijekova u usporedbi s placebom.

hipertenzija što otpust

Ispitano je samo nekoliko skupina uobičajeno prepisivanih antihipertenziva i većina je imala skromni utjecaj na krvni tlak, ali nije sigurno poboljšavaju li dugoročne ishode u djece. Više doze lijekova nisu uzrokovale veće sniženje krvnog tlaka. Upotreba svih lijekova bila je sigurna, barem kratkoročno.

rizik hipertenzija oboljenje nove tehnologije i liječenje hipertenzije

Bilješka o prijevodu: Hrvatski Cochrane Preveo: Adam Galkovski Ovaj sažetak preveden je u okviru volonterskog projekta prevođenja Cochrane sažetaka. Uključite se u projekt i hipertenzija dijete nam u prevođenju brojnih preostalih Cochrane sažetaka koji su još uvijek dostupni samo na engleskom jeziku.

Važne informacije