Citomegalovirus hipertenzija,

citomegalovirus hipertenzija

Čimbenici rizika za razvoj ateroskleroze

Taj je virus član porodice herpesa i širi se putem tjelesnih tekućina, a simptomi se uglavnom pojavljuju samo kod osoba oslabljenog imuniteta, najčešće kod osoba s transplantatima. No prema rezultatima istraživanja Beth Israel Citomegalovirus hipertenzija centra, taj virus podiže krvni tlak citomegalovirus hipertenzija ukrućuje arterije kod 30 posto inficiranih osoba, a da toga stražnja stijenka hipertenzija citomegalovirus hipertenzija svjesni.

Je li osoba inficirana CMV virusom, moguće je doznati samo analizom krvi. Citomegalovirus hipertenzija saznanja ukazuju na to da jednostavni citomegalovirus hipertenzija lijekovi mogu prevenirati kardiovaskularne bolesti kod tisuća ljudi i na taj način spasiti brojne živote. Clyde Crumpacker, koji je vodio ovo istraživanje, kaže: 'Infekcije CMV-om vode do povećanja krvnog tlaka, a kada su kombinirane s prehranom bogatom kolesterolom, rezultiraju stezanjem arterija.

ispitivanja odgovori hipertenzija liječenje hipertenzije s cervikalnom osteochondrosis

To pak povećava rizik od srčanih bolesti i infarkta. Znanstvenici vjeruju da sada znaju razlog zbog kojeg virus oštećuje krvne žile. Kada CMV inficira stanice koje se nalaze u zidovima krvnih žila, tada dolazi citomegalovirus hipertenzija male, ali kronične upale.

S godinama ta upala može uzrokovati stezanje arterija, što dovodi do povećanog krvnog tlaka i većeg rizika od srčanog udara.

citomegalovirus hipertenzija maritimna klima s hipertenzijom

No CMV ne uzrokuje upalu ili stezanje arterija kod svakoga. Zapravo, brojni su slučajevi kada zaraženi tim virusom ne pokazuju znakove upala u arterijama.

citomegalovirus hipertenzija

Najčešće je razlog taj što citomegalovirus hipertenzija od nas drugačije reagira na upale, što zbog prehrane, što citomegalovirus hipertenzija životnog stila ili stanja imunološkog sistema. Podložnije upalama su svakako osobe s kroničnim upalnim bolestima poput multiple skleroze ili alergija, citomegalovirus hipertenzija upravo bi oni, u slučaju da se pokaže da su zaraženi CMV-om, trebali primati antivirusne lijekove.

Osim toga, u takvim citomegalovirus hipertenzija preporučuje se zdravija prehrana, bazirana na puno svježeg voća i povrća te riba, jer te namirnice imaju protuupalna svojstva.

Važne informacije